Sommarminnen

Hej hej:) Hoppas att ni haft en bra dag? Jag har bara lagat mat, städat lite och innan begav jag mig ut på en promenad runt Brunnsviken som är ca 2 mil. Förra gången jag tänkte vandra runt viken blev det inte riktigt som jag hade tänkt haha! Blev sittandes på en mur vid Naturhistoriska i regnet och väntade på Johan som fick hämta mig för att jag gått vilse. Denna gången hittade jag och det tog mig 2 timmar.

Just nu sitter jag i soffan i en av Johans skjortor och myser ner mig med filt och duntäcke. Börjar det inte bli riktigt kallt ute nu? När hösten börjar komma så längtar jag alltid tillbaka till semetern. Varma sommarnätter med dem man älskar, vin och god mat. Nu får man istället ha mysiga middagar inne och dricka vin:) Inte illa det heller i och för sig. Men jag vill vara brun igen! Det är det jag saknar mest haha! får fuska lite ;)


Spanien 2010

Rhodos 2009


Jag lagar mat!

Oj oj, jag är mycket imponerad över mig själv. Här hemma är det som sagt mannen som står för all typ av matlagning (om inte nu koka ägg och koka kaffe räknas till matlagning?). Men idag är jag ledig och jag får panik av att bara sitta på arslet och inte göra nåt. Jag blir ganska lätt rastlös. För en liten stund sedan kände jag hur magen kurrade och var så jäkla sugen på biff(?!). Jag rotade fram lite köttfärs ur frysen och knallade ner till ICA för att handla det jag behövde. Sedan var det bara på med förklädet och börja fantisera lite. Voila! Efter 20 minuter var jag mätt och belåten. Resultatet blev bra. Oförväntat när det gäller min matlagning. Jag är myckett chockatt!

Här har ni receptet på mina härliga biffar med fyllning.

400 g köttfärs
ca en halv morot (riven)
1 äggula
1 dl mjölk
salt

fyllning:

1 dl creme fraiche
en halv vitlöksklyfta
sweet chili sås (så mycket du vill)
ett halvt paket bacon
salt
peppar

Blanda bara allt i separata bunkar. Stek baconet för sig och blanda sedan i det i fyllningen.
Platta ut köttfärsen så det ser ut som ganska stora hamburgare och lägg en klick av fyllningen i mitten. Vik upp kanterna och stek :)


haha nu ser det inte så gott ut, men ha lite lingon till och massa sallad:) yummie!


Osakr Linnros ikväll?

En mus viksade i mitt öra att Oskar Linnros ska spela på F12 ikväll... det hade ju varit ett tisdagsnöje?!


Från och med du


Morgonkaffet

God morgon :) Vaknade för en stund sedan, har satt igång kaffekokaren och blandat ihop en liten härlig fruktblandning till frukost med hallon, banan, persika och ovispad grädde på det. Yummie! Idag är jag ledig så får se vad som händer. Ska nog ligga i sängen en stund till sen blir det powerwalk med Jossan i Hagaparken. Det är jättefint väder ute så hoppas på nåt kul idag:)


30 Augusti 2010

God kväll! Hoppas att ni haft en bra dag? Min började inte så bra... Försov mig och var bara allmänt irriterad. Gjorde inget kaffe imorse så köpte det på en gång innan jobbet. Haha, jag fungerar inte så bra utan kaffe. Bara på sommaren. Visst är det underligt? På sommaren behöver jag verkligen inte kaffe, men så fort det börjar bli lite mörkare ute så skriker kroppen efter kaffe. Annars straffar den mig med extrem huvudvärk. Jätteonödig information, men så är det.

Jobbet gick suvränt, sålde massa skor och vill köpa massa skor själv, men det tillåter inte min plånbok denna månaden.. får kanske skylla mig själv som var ledig i två månader i sommar. Gick hela dagen igår och var sugen på köttfärslimpa och förväntade mig det idag, men Johan skulle ha möte med jobbet så det får vänta tills imorgon. Vad ska jag äta ikväll?! haha, brukar inte behöva tänka på det längre. Har kanske blivit lite bortskämd...

Ikväll kan jag förresten tipsa om en bra film på nian, Seven! Den ska jag se... om Johan vill hehe


Jag idag


Välkommen till världen lillkillen<3

God morgon :)

Idag är jag lika glad som ett litet barn på julafton. Igår den 29 augusti 22:49 fick jag äntligen den kusin jag längtat så länge efter. Min underbara moster har fått sitt förstfödda barn tillsammans med ´sin sambo och jag önskar dem all lycka i hela världen. En sån söt liten grabb. Detta är nog min 22:a eller 23:de kusin så vi är en stor släkt som ska fira. Dessvärre är jag ju inte i Borås, så får komma ner när det passar. Kanske åker ner nu i veckan, jobbar nog inte så mycket ändå.

Nu blir det frukost, sen blir det jobbelijobb:)


Promenix och IKEA

Hej hej, idag mår jag bättre:) Tror jag hade en släng av migrän eller nåt igår. Min söndag har varit helt okej. Vi gick till Johans jobb i Akalla för att hämta hans bil. Det var en jäkla promenad från Solna kan jag berätta för er. Men det var mysigt:) Efter det åkte jag och Cathlin till IKEA för att hon skulle ha någon klädhäst. Visst är det mysigt att vandra omkring inne på IKEA? Speciellt inne på köksavdelningen. Man liksom drömmer sig bort till den dagen man själv ska renovera sitt kök. Idag var det dock lönesöndag och ganska mycket folk och jag hatar mycket folk på en och samma plats. Tänk vad skönt det hade varit att hyra hela IKEA eller ett köpcentrum så att man kunde gå omkring där inne själv med alla sina kompisar:)

Nu sitter vi i soffan och dricker kaffe och kollar på Danska Hollywoodfruar. Sen blir det god söndagsmiddag och söndagsfilm. Puss


Vaaaar e Kotten?


Mys- och sjukdag

Nej fy vad tråkigt detta är. Har gått och blivit sjuk.. typ! Det gör så jävla ont i huvudet att varje gång man reser sig eller rör på sig så måste man hålla i huvudet för att det inte ska göra för ont. Skitkorv! Hatar att må dåligt. Speciellt när man är ledig och det är bra väder. Har suttit ute på ballen en liten studn idag och njutit av solen, annars har jag bara legat i soffan och kollat på film. Johan håller på att laga så god mat. Oxfilé med rotfruktsgratäng och rödvinsås står på menyn idag. Haha hoppas vi får det så kult på resturangen heeeeeej då! (var bara tvungen, hoppas ni sett Philip resturangkillen-klippet på youtube)


Ledsen över att må dåligt :(


GI-dieten

Sommaren har varit perfekt med härliga vänner, mycket kärlek, sol, bad och kanske lite för mycket god mat på det. I vanliga fall är inte jag den som tänker på vad jag äter utan jag stoppar i mig det som jag för tillfllet är sugen på. Jag tränar inte allt för ofta, men någon gång i veckan och pendlar 2-3 kilo i vikt. Men denna sommaren... haha jäklar. Det sa bara poff så var mina byxor för små?! Jag fick verkligen inte på mig dem. Det hjälper inte att pojkvännen är f.d kock och älskar mat lika mycket som jag. Det har blivit mycket god mat denna sommaren och det syns.

Jag är inte heller den tjejen som går på olika dieter, men för tre veckor sedan bestämde jag mig för att testa GI-dieten. Mamma har kört på den i nästan ett år nu och hon tycker att det fungerar jättebra. Jag testade och första veckan var riktigt jobbig. Vad ska man äta? Inget bröd, pasta, ris eller potatis? Jag trodde ju aldrig att jag skulle få med mig Johan på det här, men det fick jag och eftersom han är så himla duktig på att laga mat så har han gjort grymt god mat under tre veckor och det har funkat. Jag kommer i mina jeans igen och är grymt glad. Jag behöver inte trycka i mig massa kolhydrater eftersom jag inte tränar speciellt mycket. Vissa av mina vänner tycker att jag är löjlig, men alla har inte samma ämnesomsättning eller förbränning och kan därför inte trycka i sig avd som helst. Hade jag haft bra ämnesomsättning hade jag antagligen tryckt i mig godis och kolhydrater i mängder varje dag. Men det mår inte kroppen bra av i längden. Jag mår bra av GI-mat och kommer troligen att fortsätta med det. Men jag unnar mig saker som mörk choklad eller nåt annat som  jag tycker är gott en dag i veckan. För mig funkar det.

Nu blir det Johans goda omelett till frukost:)


Bra fredagkväll

God morgon! Vilken kväll det blev igår! Efter jobbet mötte jag upp Annie och vi åkte hem till mig. Senare kom Josse, Linnéa och Kotten. Det blev som det brukar bli med oss tjejer... nåt så väldigt enkelt som tacos. Haha så tråkigt en så jäkla gott. Men vi kompletterade med lite fanta och rosé, choklad och bra musik och en väldans massa tjat om allt möjligt. Vi hade jätte trevligt och massa timmar senare kom Johan och hans kompisar. Det blev inte så sent igår, men man mår inte jättebra idag ändå haha. Nu har jag precis städat upp och insåg nu hur jäkla mycket choklad vi åt igår haha. Fem chokladkakor hade gått åt till oss. Helt sjukt gott med choklad och vin.
Tack för igår tjejer. Det tar vi om snart:)


En bra tjejkväll!


God morgon

God morgon... nu börjar det bli höst i Stockholm. Natten har varit jättekall och jag har legat och frusit nästan hela natten. Dessutom har Johan legat diagonalt över hela sängen så någon plats har jag inte fått någon plats:( Fast jag tycker ändå att det ska bli ganska härligt med höst. Ni tycker väl att jag är knäpp, men att få gosa ner sig med massa halsdukar, sköna stövlar och stora jackor. Höstkläder är kul :) Dessutom är det mysigt att sitta hemma en kall regnig dag och bara slappa framför tvn. Då har man ju liksom en anledning till att ligga hemma hehe.

Nu ska jag äta frukost sen blir det jobb hela dagen! Puss


Sitter i soffan och kollar på Vakna med the voice


NRJ in the park

God kväll. Kom precis hem från Grönan. Har varit där med Johan och Annie för att kolla på NRJ in the park. Det var faktiskt skitbra. Förvånansvärt bra till och med. Det blev lite stressigt dock eftersom jag slutade jobbet klockan 19 och det började då. Men vi hann se Darin, Lazee, Rasmus seebach, Alexandra Burke och Taio Cruz. Taio var GRYM!!! Speciellt när han körde Break your heart och Dynamite.

Hur som helst så har jag enbart jobbat på Scorett idag och kommer antagligen att göra det lite mer innan jag börjar på Veromoda. Imorgon blir det också jobb hela dagen så kommer antagligen inte vara så aktiv här. Men på kvällen blir det andra bullar.. Då blir det girls night out ;)


Riktigt bra bild på Taio Cruz, haha. Men hans Dynamite var verkligen GRYM
Alexandra Burke. Skitduktig tjej!
Annie och jag... härligt att jag ser ut som ett spöke förresten!


Drama i Stockholm...

Har precis kört bil för första gången inne i centrala Stockholm... alltså verkligen centrala Stockholm!!! Det gick väl sådär kan man säga. Det var riktigt dramatiskt. För det första körde jag fel, det ringde, jag svarade(!), jag körde höger istället för vänster, rakt fram istället för höger och i spårvagnsfilen istället för i bilfilen... Hmf... sen hade det varit något skottdrama vid dramaten (ironiskt nog) så där gick det inte att köra. Till slut hittade vi en parkering som vi hoppas att vi får stå på.

Nu sitter vi hemma hos Cathlin och ska ut på stan och äta och dricka lite gott.

Puss


Ny design

Haha, jag blev helt fast i bloggvärlden så har suttit och gjort om min design. Var ett tag sedan jag höll på med sånt så lite rostig var jag kan jag erkänna. Just nu använder jag mig utav Johans dator för jag får inte in hans internet på min dator (#¤%¤"#&"?!&/#%&/") så utan PS är allt gjort. Ganska tufft, men resultatet blev ganska bra ändå tycker jag:) Ska finslipa lite någon dag... eller senare idag!

Nu blir det lunch!
Puss


25 augusti 2010

Yo yo! Tråk tråk tråk! Jag har fan varit ledig hela sommaren och det tycker väl alla som läser nu är asgött för mig, men jag är riktigt less på att vara ledig. Jag jobbade förra helgen på STCC och har jobbat denna helgen på Scorett. Fick ju jobb på scorett, men fick ju även 100% tjänsten på Veromoda. Var dessvärre tvungen att välja och då fick det bli det som kommer att ge mig mest. Både ekonomiskt och för min personliga utveckling. Tror verkligen att jag behöver ett riktigt jobb, 40h i veckan.

Igår städade jag hela lägenheten från golv till tak. Jag förstår inte hur det kan bli så dammigt och smutsigt i en lägenhet där man bara är två?! haha vi är två smutsiga grisar... Idag blir det lite mer drama. Ska alldeles strax in till stan och ikväll blir det kvällsfikika med ett härligt Boråsgäng.
Pussis


Är fruktansvärt glad

God morgon! Jag måste börja med att berätta hur jävla glad jag är... Sedan jag flyttade upp till Stockholm har jag sökt massa jobb. Jag har ju tidigare jobbat mycket inom restaurang och visst, det är något jag kan och det är ett otroligt trevligt men slitsamt jobb. Man tjänar absolut inga pengar på det, förutom dricksen. Det är inget jag känner att jag vill jobba med längre, men på samma gång finns det typ tusen jobb inom den branschen. Jag borde ju söka? Bara för att få ett jobb och en inkomst. Men jag struntade i det till en början och sökte lite annat som receptionist, hovmästarinna och sånt som jag egentligen inte ville arbeta med och särkerligen inte skulle få heller för den delen. Jag började söka lite butiksjobb istället och fick en intervju på Scorett. Jag blev överlycklig när jag fick tjänsten på ca 50%. Jag jobbade första dagen igår och det gick jättebra och det var jättekul. Jag har ju jobbat med skor innan så jag kände mig lite hemma i alla fall. Men förra veckan var jag även på intervju för Veromoda/only/jackandjones. Intervjun gick superbra, jag och han som intervjuade klickade verkligen perfekt. Igår när jag jobbade på Scorett så ringde chefen för Veromoda och ville erbjuda mig en tjänst! Jag blev lite tveksam eftersom jag redan fått en tjänst på Scorett, men han sa att han ville erbjuda mig en 100% tjänst som betyder att jag kommer bli assisterande butiskchef och kommer ha hand om en egen avdelning i butiken!!! Jag är så jävla glad och självklart tackade jag ja till den tjänsten. iiiiiiih, kan knappt vänta! Den 9:de september börjar arbetslivet på allvar. Fy fan vad kul det kommer bli. Längtar verkligen. Nu kan jag verkligen påbörja ett liv här uppe med underbara vänner, pojkvän och ett riktigt jobb. Nästa mission är lägenhet.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det några timmars jobb på Scorett.
Puss


Såhär glad är jag nu


God morgon

God morgon! Hoppas ni har sovit gott för det har inte jag gjort. Jag har börjat drömma så konstigt på senaste och vaknar mitt i natten antingen med gråten i halsen eller så sprutar tårarna. Jag skulle behöva gå till en drömtydare eller en spåtant. Jag kanske är löjlig men nåt är det med mig...

Igår blev det ingen bio. Kotten kom hit och vi kände oss lite torra i halsen... Hon ringde mig från ICA och frågade om hon skulle köpa med sig nåt. Jajemän, köp med dig lite fanta. "Va? Är det fanta och rosé idag?" ohja, det är ju lillördag. Sen är det ju alltid någon stackare som fyller år. Vi satt hela kvällen på ballen, lyssnade på musik, snackade på om allt möjligt och letade lite smått efter lägenhet. Jag är glad att jag har en vän som dig Kotten<3

Planen var ju att gå milen nu i morse, men med alkohol i kroppen så kändes det lite onödigt. Gör det ikväll istället.
Nu blir det scrambled eggs till frulle!
Puss




Arbetsintervju och lunch med Steffi

Hej hej!

Dagen idag har varit helt okej. Jag vaknade tidigt och gick för ovanlighetens skull upp tillsammans med Johan. Hade tankarna på margonmilen runt Hagaparken, men kände att det blev lite tajt om tid. Visste inte ritkigt hur lång tid det skulle ta att åka från Solna till Söder. Massa byten och grejer med buss och t-bana. Får ta milen imorgon istället. Intervjun gick verkligen skitbra!!! Jag och han som intervjuade klickade verkligen med en gång och han sa att jag med största sannorlikhet hade fått jobbet, men skulle höra av sig på fredag angående hur många procent det blir. Jag hoppas verkligen på 100%, annars blir det 75. Men det är inte pjåkigt det heller. Ni anar inte hur mycket jag saknar att jobba. Att komma tillbaka till arbetslivet efter näsan två månader är ju helt fantastikt. Är riktigt less på att vara ledig. Efter intervjun mötte jag upp Steffi för en lunch på Foam.

Nu är Kotten på väg till mig och det blir förmodligen bio ikväll. Inception kanske? fast den är så jäkla lång bara... får se hur länge jag orkar vara vaken idag.

Nej, nu skulle lite mat sitta fint i magen:)
Puss


Forsättning av föregående inlägg...

... Juli tog ju inte slut när jag kom hem från spanien. Jag var hemma i Borås i ca 14 timmar, sen satte jag mig på tåget med min lille Kotte och reste upp till Stockholm igen.

Det gick vilt till på tåget. "vi struntar i lunch.. vi dricker fanta och rosé istället" jäkligt smart av oss.

Efter två och en halv flaska rosé var, var vi framme i soliga stockholm

Då var det grillkväll hemma hos Camilla

Härliga grabbar som jag spenderat många dagar med denna sommaren

En kväll tog vi färjan över till Lidö. Åt god mat, sov över i en mysig stuga full med mygg och flugor och drack mycket rosé...

En annan julikväll hade vi spelkväll... detta är lugnet före stormen. För mitt lag gick det tyvärr inte så bra :(

Jag och Kotten på Josefina's en härlig julikväll

Den 28:de juli tog jag ett plan från Arlanda och begav mig till Rhodos för att hälsa på lite gamla raggare från förra året men även för att träffa mina bästa Kokki och Melanie.

Tjejmys på Loungen

Lite mer tjejmys på Toxic

Bakishäng...

Målarkväll på Grabbarna Grus

Taggade brudar innan utgång

En ganska bra kväll på Grabbarna Grus

Smussiga tosser efter en sväng på bargatan

Picknick på Elli

När jag kom hem från Rhodos en vecka senare så gjorde jag något som jag verkligen ångrar... Jag färgade mitt hår och glömde att jag hade färg i håret. Så typiskt mig va! Höll ju på med flera saker samtidigt... det blev svart! Så nu ser ajg förfärlig ut i håret, men om några veckor när färgen gått ur en del så ska jag färga om det till en lite ljusare nyans.




En ny start!

Helloooo! Nu har jag varit frånvarande ett bra tag och det beror på att ganska mycket har hänt. Skulle jag skriva om allt skulle detta inlägget bli alldeles för långt, men jag kan väl göra en liten milstolpe... Fast jag kan ju börja med att säga att jag mår bra och jag har saknat att skriva av mig här.


Maj 2010

Andra helgen i maj är dokumenterad här på bloggen och den tillbringade jag med härliga vänner i Falkenberg och det var fruktansvärt kul. Blek som satan var jag, men brännan har jag bättrat på en del i sommar.
Fjärde helgen i maj är anledningen till varför jag slutade uppdatera här. Jag begav mig till stockholm för att fira min kompis som tog studenten och för att hälsa på lite kompisar som bor där. Planen var att jag skulle vara där i en knapp vecka, men vet ni vad? Nu är det augusti och jag är fortfarande kvar! Jag har träffat min prins och jag är jättelycklig här uppe med honom.


Denisé student

Lite brudhäng på Gerdas

Mycket mys på Friday's med Kotten


Juni 2010

Juni kan ha varit den härligaste månaden på länge. Jag pendlade en hel del mellan Borås och Stockholm för jobb och sånt. Men det var det värt. Mestadels av tiden var jag i Stockholm och värdet var fantastiskt. Det var mycket fest och mycket mys med vänner och pojkvän under Juni månad. Sen för att inte glömma midsommar. Jag hade den bästa midsommar man kan ha. Jag, min bästa vän Jonna, min pojkvän och massa av hans kompisar tillbringade midsommarhelgen i Skånetraktern, Österlen. När den helgen var över åkte jag ner till Milano för att träffa Frida som har jobbat som aupair där nere ett bra tag. Sedan flög vi tillsammans till Spanien för att tillbringa första veckan i Juli där.


Jag och Josse besökte grönan i början av juni

Jag tycker egentligen att en bild på ett par flaskor Rosé hade sammanfattat denna sommaren ganska bra... Vi har varit flitiga konsumenter av det.

Midsommar på Österlen, så idylliskt!

Johan och Jag

Tjejerna plockar blommor till kransarna

Lekledarna hade fixat en femkamp

Milano

Utanför nåt fräckt köpcentrum

Juli 2010

Som sagt spenderade jag och Frida de första 10 dagarna av Juli i Spanien och det var riktigt mysigt. Hennes familj har hus där nere så vi var där tillsammans med dem.

Massa sol och bad varje dag

Massa fest och MÅNGA sex on the beach

Vi tog en paus från Sex on the beach och drack fanta och rosé

Här hängde vi en del efter stranden

Vi var på utomhusspa, där alla såg ut som shrek!

Jag blev rätt blond där nere pga solen

vi levde lite farligt

Fortsättning följer i eftermiddag för nu ska jag iväg på arbetsintervju!

Puss

RSS 2.0